Home
Artişti
Contact
© 2007. All rights reserved
Ana Maria Micu
Profil (auto–referinţiale)

Sunt interesată de modul în care aspectul exterior al oamenilor influenţează direct stările lor de spirit şi cred că femeile gestionează această situaţie de posibilă instabilitate cu mai multă imaginaţie şi cu mai multă conştiinţă de sine decât bărbaţii.
În picturile mele aranjez ipotetic diferite contexte cu referire la tema portretului feminin. Încerc să aflu ce înseamnă să fii femeie, ce este particular şi ce este universal în trăsăturile mele, care sunt felurile în care aş putea alege să arăt şi cum s-ar raporta, fiecare dintre ele, la personalitatea mea.
Fiecare dintre proiectele mele începe cu o colecţie de fotografii, urmată de un proces de selecţie.
În final, pictând cu meticulozitate imaginile mele favorite, ajung, în sfârşit, să le înţeleg în profunzime şi motivele intuitive, care m-au determinat să le apreciez la început, devin logice şi transparente.
Ultimul meu proiect se intitulează “Bloom”. Este o simulare a felului în care aş arăta dacă aş avea implanturi de flori pe faţă şi pe corp. Implantările s-ar realiza secţionând straturile superficiale ale epidermei, introducând tulpini în interiorul tăieturii, suturând rana şi, prin vindecare, producând noi organisme simbiotice. Am găsit o latură tristă, sensibilă, şi intimă a acestui subiect şi lucrările mele sunt despre o femeie care tânjeşte după un tip special de frumuseţe şi, în extrem, reuşeşte să o găsească.
Inteţionez să urmăresc extensiile portretului feminin până voi atinge un punct maxim al uimirii, lăsând privitorii să decidă cât de multă senzualitate, melancolie, strălucire, aură de cult, cât fetişism sunt de găsit în aceste imagini. Arta înseamnă, pentru mine, căutarea demnităţii şi, în acelaşi timp, o modalitate de a-ţi păstra concentrarea şi de a conştientiza momentele în care Idealul se dezvăluie.