Home
Artişti
Contact
© 2007. All rights reserved
Mircea Suciu
Profil (auto–referenţiale)

Pictura este o modalitate de exprimare actuală şi valabilă chiar dacă este poziţionată într o zonă excentrică.
Sunt interesat de impactul vizual pe care imaginea îl deţine, de aceea subiectele pe care le pictez sunt puternice, intense. Interesul meu este acela de a impresiona vizual privitorul. În acest fel, consider că pictura mea poate provoca, se impune şi reuşeşte să funcţioneze.
Practic un gen figurativ puternic, un realism totuşi temperat, cu accente expresioniste. Nu sunt interesat de copierea fidelă/obsesivă a realităţii, mai degrabă sunt interesat de transpunerea ei. Doresc ca pictura mea să fie “poetică”, meditativă, dar în acelaşi timp dramatică. Meditaţia şi poezia apar ca o consecinţă a impactului vizual pe care privitorul îl suferă.
Execuţia unei lucrări se desfăşoară pe o durată scurtă de timp, majoritatea picturilor mele fiind executate într-o şedinţă de câteva ore. În felul acesta, reuşesc să sintetizez imaginea, să surprind o stare care mă preocupă şi pe care o trăiesc, miza fiind obţinerea unei imagini intense, proaspete, sincere.
Pictura mea are un target limitat. Nu e vorba de o grupă de vârstă, ci mai degrabă de acel personaj care ştie şi îi place să privească, este o pictură pentru “voyeuri”.
Consider experimentul, în zona vizuală, ca fiind o modalitate de continuă exploatare a creativităţii personale.
Îmi adaptez maniera de exprimare în funcţie de conceptul fiecărui proiect expoziţional.
Imaginile pe care le folosesc în picturile mele provin din surse diverse, fie propriile mele fotografii, imagini găsite pe internet, capturi tv… În felul acesta reciclez imaginea, îi găsesc un alt sens decât cel iniţial.
Consider că arta mea se află în relaţie cu evenimentele actuale, istoria recentă, în consecinţă reflect situaţii care preocupă.